1922 – 1954

Fra WMCdeltakelsen i Kerkrade 1954

Fra WMCdeltakelsen i Kerkrade i 1954Arendal Ungdomsmusikkorps ble stiftet 31. oktober 1922 av musikkinstruktør G.M.Scharff. Det var stor interesse blant guttene, vesentlig fra Vestregate, Klevgaten og Tyholmen.
Den selvskrevene leder blant disse ble Hans I. Ellefsen,som satt som formann i 5 år.
Ivar H. Jonssen fulgte deretter, han satt i 17 år som formann.
Kunne Scharff, Ivar Jonssen og Hans Ellefsen sett og hørt oss i dag, ja da ville de vært stolte av korpset de var med å starte i 1922.

Allerede i 1923 deltok korpset på landsstevne i Horten. Vi deltok også på landsstevnet i Oslo i 1924
.
Som det driftige korpset det viste seg å være, ble det allerede i 1926 arrangert et samlet landsstevne for Norges gutte- og ungdomskorps i byen vår, hvor det var hele 1400 deltakere samlet.

I 1928 var korpset på vestlandsturne med bl.a. radiospilling i Bergen. Fra Molde gikk hjemturen ned Gudbransdalen, med konserter i de 3 Mjøsbyene, og Eidsvoldbygningen samt Oslo, var selvsagt med i reiseruten.

Frem mot 2 verdens krig var korpset stadig på langturer, hvor de deltok på alle landsstevner og lokale stevner. Det siste landsstevne før krigen ble arrangert i Trondheim i 1938. Dit dro korpset med to busser.

I september 1940 fikk AUMK lov av tyske og norske myndigheter til å marsjere spillende gjennom Arendals gater, samt bære sin vakre hvite og blå uniform for anledningen. Det var satt opp et norsk/tysk/amerikansk program. Blant dem den kjente marsjen ” Alter Kameraden”.
Aumk greide tross krigen å holde 6 konserter i 1940.
Dette var også året den nye fanen skulle tas i bruk, 14 april for å være nøyaktig, ved en høytidlig overrekkelse . Den ble første gang tatt i bruk 17. mai 1945. Korpset hadde øvd i hemmelighet siden våren 1943, en periode med Jens Scharff som dirigent og en periiode med Karl Rosèn. Derfor var korpset i stand til å delta i seiersrusen i 1945 med musikk og fanfarer. Jens Scharff måtte flykte til Sverige en periode, men var tilbake utpå høsten 1945. Første konsert etter krigen var med hveteboller til salgs uten rasjoneringsmerker på..

Korpset har vært med å arrangere mangt! I 1946 arrangerte de hopprenn i Harebakken , vinneren i klasse over 35 år var Jens Scharff. Samme år arrangerte de også sparkstøttingsrenn på Molandsveien ,vinneren i klasse over 35 år var Teodor Thorstensen. For å avslutte sports kommentarene må det også nevnes skøyteløp på Langsæ , med resultat klasse over 35 år, 1 plass Teodor Thorstensen og 2. plass Jens Scharff.
Hele 40 opptredener hadde Aumk i 1946!!

Korpsets første utenlandstur var i 1947 på turnè i Sverige og Danmark.
I 1954 ble det bestemt at korpset skulle skaffe nye , ensfargede uniformer, luen iberegnet.
Dette er også året vi første gang var med i WMC Kerkrade i Holland. 3 divisjon med 1 pris i konsertspilling

Det er stengt for kommentarer.