2000 – 2009

17.mai 2000

Vi gikk kun drill 17 mai. Så glade Arendals befolkning er for denne tradisjonen måtte vi jo gå selv om vi hadde store problemer med å få mange nok med. Det var nå vi for alvor begynte å merke svikt i rekrutteringen.

2001

Vi hadde et rolig år med kun våre vanlige konserter.Dette året ble vi ikke mange nok til å gå drill på 17 mai,men vi gjennomførte likevel til 20 i stil.

28.06. gikk turen til vennskapsbyen vår Rezekne i Latvia. Det ble en minnerik og moro tur!

2002

01.09.2002 inngikk vi et samarbeid med Tveit Union Musikkorps, da begge korps hadde problemer med rekrutteringen til drill. Ut fra dette samarbeidet dannet vi Agder Drillkorps, noe som igjen resulterte i flere betalte oppdrag fra utlandet!

2003

2003 ble en hektisk sesong,innleget med korpsshow ,i Arendal og Kristiansand i mnd skifte feb/mars.

1.mai med spilleoppdrag i Arendal & Kristiansand. Pluss en bursdagsspilling på Fevik!

17.mai startet som vanlig med morgenspillingene på sykehjemmene. Deretter barnetog og borgertog i Arendal. Vi reiste så i full fart til Kristiansand for å gå drill og tapto. Det ble dessverre ikke tid til drilloppvisning i Arendal i år.

I 03.09.2003 hadde vi også første tur som Agder Drillkorps. Turen gikk til Orleans i Frankrike. Oppdraget var betalt og vi gikk en strålende oppvisning, samt tidenes lengste parade på 8 km..

2005

På årsfesten 29.10.2005, ble Vivi Langmyr tildelt korpsets æresmedlemskap. Dette for 25års trofast medlemskap i korpset. Vivi ble korpset første kvinnelige æresmedlem.
I tillegg til æresmedlemskapet, fikk hun også tildelt Norges Musikkorps Forbunds Fortjenstmedalje for sin mangeårige innsats. Denne medaljen tildeles de som utover lang medlemstid har gjort en betydelig innsats i organisatorisk og/eller musikalsk sammenheng. Korpset gratulerer Vivi med disse utmerkelsene!

2006
03.12.2006 gjennomførte vi adventskonserten, som årene før, i Trefoldighetskirken i Arendal.
Vi hadde med oss kirkens eget Kantori.

Konserten gikk fint med litt hjelpespillere fra tum:)
Det var en del tilhørere men hadde vært koselig med flere.

2007

25.03.2007 gjennomførte vi Korpsshow i Stintahallen i Arendal.Her er et utsnitt fra Agderpostens kritikk av showet:

Korps er like mye en sak for øyet som for øret. Det beviste Arendal Ungdomsmusikkorps til fulle da de inviterte til korpsshow i Stintahallen – et show det virkelig swingte av.

Uttrykket “korpsmusikk” dekker et bredt spekter. Først og fremst har man marsjkorpsene der det å spille og gå i takt er det essensielle. Dernest har man den symfoniske janitsjaren der musiseringen står i høysetet.
Og så var det den mer showpregede drillen da – en musikkform Arendal Ungdomsmusikkorps har vært en ledende eksponent for i Aust-Agder i en årrekke. De senere årene har de på det feltet slått seg sammen med Tveit Union fra Kristiansand til Agder Drillkorps for å styrke denne delen av virksomheten.
Dirigenten er den samme – Børre Amundsen – og resultatene har ikke uteblitt.

Allsidig show
I går var ungdomsmusikken vertskap for korpsshow i Stintahallen. Disse showene er blitt så populære at de kunne invitere til show for femte året på rad.

Høy kvalitet
Show ble det også da de flotte jentene i Panther Cheerleading Team ledet publikum gjennom sine tre danser.
Drilloppvisningen til Agder Drillkorps ble en fryd for øyet så vel som for øret. Børre Amundsen hadde samlet et knippe smektende melodier til drillen – meget internasjonal i musikkvalget. Vi ble tatt med til Brasil, Russland, Spania – og til slutt til den amerikanske marine gjennom musikken fra TV-serien JAG.

NATTKONSERT 09.06.2007

09.06.07 hadde vi nattkonsert på Poppes plass. Det var bra med folk, fint vær og god stemning!

ÅRSKONSERT 14.10.2007

14.10.07 gjennomførte vi vår årlige årskonsert i anledning korpsets 85årsjubileum. Denne gang i ”Store Torungen” i Arendal Kulturhus. Konferansier var Basse Andersen, 200 publikummere var til stede i tillegg til konsertens deltagere.
Deltakere:
• Jens Olai Justvik
• Arendal Guttemusikkorps
• Veterankorpset
• Fatal
• AUMK

Det er stengt for kommentarer.